Κοντζιά Μαργαρίτα

Ποια είναι η Μαργαρίτα Κοντζιά;

margaritakΣύμβουλος προγραμμάτων και εκπαιδεύτρια προπονητών baby swimming στην “Υdria” είναι η Μαργαρίτα Κοντζιά, επί 7 συνεχόμενες χρoνιές πρωταθλήτρια κολύμβησης και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με κύρια ειδικότητα στην κολύμβηση.

Το 1999 η Μαργαρίτα Κοντζιά υπήρξε η πρώτη που εισήγαγε στη χώρα μας προγράμματα βρεφικής κολύμβησης, και είναι η μοναδική στην Ελλάδα – και μία από τις λίγες παγκοσμίως – εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια, όπως και:

  • Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MASTER) με μεταπτυχιακή διατριβή στο baby swimming.
  • Εκπαιδεύτρια baby swimming U.S.S.S.A. (United States Swim School Association).
  • Εκπαιδεύτρια της Birthlight.
  • Εκπαιδεύτρια της Αustswim και αποκλειστική εκπρόσωπός της στην Ελλάδα για την εκπαίδευση προπονητών κολύμβησης και baby swimming (Presenter of Austswim*).
  • Εισηγήτρια σε Διεθνή Συνέδρια Baby Swimming.
  • Εισηγήτρια σε Πανελλήνια Παιδιατρικά συνέδρια.
  • Επιστημονική συνεργάτης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής με διδακτική προϋπηρεσία στο Baby Swimming στην ειδικότητα Κολύμβησης, Αναψυχής καθώς και στα μαθήματα κολύμβησης. Επιπλέον, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια Baby Swimming στο πλαίσιο των Διεθνών Συνεδρίων Φυσικής Αγωγής στην Κομοτηνή.

*AUSTSWIM: επίσημος εκπαιδευτικός οργανισμός της Αυστραλίας για τη διδασκαλία της κολύμβησης και της ασφάλειας στο νερό, ο οποίος έχει βραβευτεί, για 3 συνεχόμενες χρονιές, ως ο καλύτερος παγκοσμίως στην εκπαίδευση βρεφικής κολύμβησης (http://www.austswim.com.au).

Έχει συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια βρεφικής κολύμβησης:
Της WABC: Νέα Ζηλανδία 2007, Ελλάδα 2008, Brighton 2009, Singapoure 2010,

και σε διεθνή σεμινάρια και workshops:
U.S.S.S.A. (United States Swim School Association)
AUSTSWIM
Rob and Kathy Mackay (www.babyswimming.com)
Birthlight (Aqua Baby, Baby Yoga, ToddlerYoga, 2013)
ABA (Austrian Babyswimming Federation, 2013)
Canada Boat Camp, 2014
Nordic Baby Swimming Conference, 2014

ABA (Austrian Babyswimming Federation, 2015, Εισηγήτρια)

Το Μάιο του 2007 πραγματοποίησε το πρώτο σεμινάριο βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα στα πλαίσια του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Επιστημονική Δραστηριότητα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004: Παρουσίαση μεταπτυχιακής διατριβής με θέμα «Οι επιδράσεις της κολύμβησης σε βρέφη και νήπια και η οργάνωση του εξοπλισμού της πισίνας». Είναι η μοναδική έρευνα στην Ελλάδα – και μία από τις λίγες παγκοσμίως – που αναφέρεται στη βρεφική κολύμβηση. Η μεταπτυχιακή διατριβή φιλοξενείται στα τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Τρικάλων.

ΜΑΙΟΣ 2007: Στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το Μάιο του 2007, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσκάλεσε τη σύμβουλο του προγράμματος βρεφών και νηπίων του Premium Sports Club Ydria , Μαργαρίτα Κοντζιά, να παρουσιάσει Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης. Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σεμινάριο στον πρωτοποριακό αυτόν τομέα. Το σεμινάριο στέφθηκε με επιτυχία και βραβεύτηκε ως το επιτυχέστερο του συνεδρίου.

margarita-kontzia-2margarita-kontzia-3

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007: Συμμετοχή στο σεμινάριο της U.S.S.S.A. (United States Swim School Association) στη Νέα Ζηλανδία. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τoυς Kathy & Bob Hubbard (πρόεδρο της U.S.S.S.A).

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007: H Μαργαρίτα Κοντζιά αποτέλεσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο συνέδριο WABC (World Aquatic Babies Congress), στη Νέα Ζηλανδία.

WABC

ΜΑΙΟΣ 2008: Μετά την επιτυχία και την απήχηση που είχε το 1ο Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσκάλεσε τη Μαργαρίτα Κοντζιά να διεξάγει το 2ο Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

MAIOS-2008-KOMOTINIMAIOS-KOMOTINI-2008

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008: Παρακολούθηση σεμιναρίων κολύμβησης και βρεφικής κολύμβησης της
AUSTSWIM στην Αυστραλία και απόκτηση τίτλου σπουδών ως Εκπαιδεύτρια και αποκλειστική εκπρόσωπος εκπαίδευσης προπονητών κολύμβησης και Βaby swimming της AUSTSWIM στην Ελλάδα (Presenter of Austswim).

 

margarita-kontzia-6margarita-kontzia-7

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Συγγραφή κεφαλαίου με τίτλο «Ασφάλεια στην Κολύμβηση Βρεφών και Νηπίων» που συμπεριλήφθηκε στην έκδοση εγχειριδίου «Εγκόλπιο Ασφάλειας και Διάσωσης».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Παρακολούθηση του παγκοσμίου συμποσίου βρεφικής κολύμβησης WABC Greece Gathering 2008, στην Αθήνα.

ΜΑΙΟΣ 2009: Στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το Μάιο του 2009, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσκάλεσε τη Μαργαρίτα Κοντζιά να παρουσιάσει Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης.

margarita-kontzia-8margarita-kontzia-9

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: Στο πλαίσιο του 47ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου στα Χανιά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Παιδιάτρων κ. Αντρέας Κωνσταντόπουλος προσκάλεσε τη Μαργαρίτα Κοντζιά για να πραγματοποιήσει εισήγηση για την Κολύμβηση Βρεφών και Νηπίων.

paidiatriko

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009: Συμμετοχή στο σεμινάριο δύο εκ των σημαντικότερων εκπαιδευτών βρεφικής κολύμβησης παγκοσμίως, των Rob & Kathy McKay (www.babyswimming.com) στο Brighton (Αγγλία).

margarita-kontzia-10margarita-kontzia-11

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009: Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο WABC (World Aquatic Babies Congress) στο Brighton (Αγγλία).

ΜΑΙΟΣ 2010: Στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το Μάιο του 2010, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσκάλεσε τη Μαργαρίτα Κοντζιά να παρουσιάσει το 4o Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010: H Μαργαρίτα Κοντζιά αποτέλεσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο συνέδριο WABC (World Aquatic Babies Congress), στη Σιγκαπούρη.

OKT-2010-WABC

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013: Ολοκλήρωση εκπαίδευσης του «2- 2,5 Years interactive program» από το worldwideswimschool της Αυστραλίας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013: Συμμετοχή στο σεμινάριο της Birthlight «Baby Yoga level 1».

APRILIOS-2013ΒΑΒΥYOGA

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013: Συμμετοχή στο σεμινάριο της Birthlight «Baby Yoga level 2».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013: Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο ΑΒΑ (Austrian Baby swimming Assosiation) στο Linz (Αυστρία).

OKT-2013-ABA

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013: Απόκτηση διπλώματος “Birthlight Baby Swimming” από την Birthlight.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013: Παρακολούθηση εκπαίδευσης «Birthlight Smart (Todddler) Yoga» .

ΜΑΙΟΣ 2014: Στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το Μάιο του 2014, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσκάλεσε τη Μαργαρίτα Κοντζιά να παρουσιάσει το 5o Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης.

ΜΑΙΟΣ 2014: Tο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσκάλεσε τη Μαργαρίτα Κοντζιά να διδάξει το babyswimming στην ειδικότητα “Κολύμβηση” και “Αναψυχή”, καθώς και στα μαθήματα “Κολύμβηση” και “Αναψυχή” των Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κομοτηνή.

MAIOS-2014-KOMOT-EIDHKOTHTA2MAIOS-KOMOT-2014-EIDHKOTHTA

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014: Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο BOAT CAMP 2014, στον Καναδά.

IOULIOS-2014-BOATCAMPIOYLIOS-2014-BOATCAMP
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014: Πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τους προπονητές της “Υdriaς” εκπαιδευτικό σεμινάριο από την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Αυστραλή εκπαιδεύτρια βρεφικής κολύμβησης Judy Watts. Η Judy Watts έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στη βρεφική κολύμβηση.

margarita-kontzia-5

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014: Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο του Nordic Baby Swimming Assosiation, στο Lillestrom (Νορβηγία).

OKTOVRIOS-2014-NORDIC

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015: Συμμετοχή μαζί με τους προπονητές της “Υdriaς” στο σεμινάριο της Birthlight Aqua Yoga.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015: Η Μαργαρίτα Κοντζιά ήταν η μοναδική Ελληνίδα εισηγήτρια στο 2o Διεθνές Συνέδριο της ΑΒΑ (Austrian Baby swimming Association) στην Αυστρία.

 

Μάιος 2015: Η Μαργαρίτα Κοντζιά και ο κ. Κωσταντίνος Καρακατσάνης ήταν εισηγητές στο Σεμινάριο Βρεφικής Κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή.

DSC04720DSCN7541

 

Μάιος 2015: Η Μαργαρίτα Κοντζιά αποδέχθηκε την πρόσκληση του τομέα Υγρού Στίβου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πραγματοποίησε θεωρητική διάλεξη με θέμα το αντικείμενο του Baby Swimming. Στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική εφαρμογή στους φοιτητές της ειδικότητας “Κολύμβησης” στην πισίνα του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου.

DSCN7704DSCN7677

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016:Η κα Μαργαρίτα Κοντζιά ήταν εισηγήτρια στο  9ο Συνέδριο Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα.

Μάιος 2016: Η Μαργαρίτα Κοντζιά αποδέχθηκε την πρόσκληση του τομέα Υγρού Στίβου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πραγματοποίησε θεωρητική διάλεξη με θέμα το αντικείμενο του Baby Swimming. Στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική εφαρμογή στους φοιτητές της ειδικότητας “Κολύμβησης” στην πισίνα του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016: Συμμετοχή στο Judy Watts workshop, στην Αθήνα.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016: Πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τους προπονητές της “Υdriaς” εκπαιδευτικό σεμινάριο από την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Αυστραλή εκπαιδεύτρια βρεφικής κολύμβησης Judy Watts. Η Judy Watts έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στη βρεφική κολύμβηση.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016: Συμμετοχή στο συνέδριο Light in Water της Birthlight, στο Cambridge.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014: Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο του Nordic Baby Swimming Assosiation, στην Στοκχόλμη (Σουηδία).

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017: Η Μαργαρίτα Κοντζιά ήταν εισηγήτρια στο 3o Διεθνές Συνέδριο της ΑΒΑ (Austrian Baby swimming Association) στην Αυστρία.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017: Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο US Swim School Association, στο Ορλάντο.

us-swim-01.jpg

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017: Εκπρόσωπος του ISSA (International Swim School Associacion).

22728639_10214079916861447_4116454852511116593_n.jpg

 

Μάιος 2018: Η Μαργαρίτα Κοντζιά αποδέχθηκε την πρόσκληση του τομέα Υγρού Στίβου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πραγματοποίησε θεωρητική διάλεξη με θέμα το αντικείμενο του Baby Swimming. Στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική εφαρμογή στους φοιτητές της ειδικότητας “Κολύμβησης” στην πισίνα του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου.

dpt-7.jpg

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018: Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ASSA (Australian Swim School Association), στο Gold Goast της Αυστραλίας.

Australia 2.jpg

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018: Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο 1συνέδριο του ISSA (International Swim School Spectacular), στο Gold Goast της Αυστραλίας.

Australia 1.jpg

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018: Στο Gold Coast της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διεθνούς Ένωσης Κολυμβητικών Σχολών (ISSA). Η σύμβουλος προγραμμάτων της “Υdriaς” και πρεσβευτής του ISSA, Μαργαρίτα Κοντζιά, είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη (μαζί με τη Σουηδία και Αγγλία) σε αυτήν την πολύ σημαντική συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν μόνο 27 άτομα από όλο τον κόσμο.

IMG_4605.JPG