Aqua Yoga για Εγκύους

“Καθώς διανύω τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, μία σκέψη με απασχόλησε ιδιαίτερα – τι ήταν αυτό που πραγματικά με βοήθησε στην εγκυμοσύνη του πρώτου μου παιδιού; H απάντηση ήρθε αβίαστα στο μυαλό μου: η άσκηση στο νερό. Η επαφή με το νερό και η μεγάλη ελευθερία κινήσεων που βιώνουμε όταν κολυμπάμε, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας με προετοίμασαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αισθάνομαι δυνατή, ανάλαφρη και χαρούμενη μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου. Και το πιο σημαντικό; Με βοήθησαν να γεννήσω καλά!

Κάθε φορά που βρισκόμουν στο νερό ένιωθα ότι αυτή ήταν η δική μου ώρα, η προσωπική, και ότι έτσι έκανα το καλύτερο δώρο τόσο σε μένα, όσο και στο αγέννητο μωρό μου. Αυτή την πολύτιμη εμπειρία θα ήθελα να μοιραστώ με όλες τις μέλλουσες μανούλες!

Για το λόγο αυτό σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε να διδάσκουμε Aqua Yoga για εγκύους…”

Μαργαρίτα Κοντζιά

Πολλές γυναίκες έχουν την πεποίθηση πως, όταν μένουν έγκυες, πρέπει να σταματήσουν να γυμνάζονται. Οι ειδικοί διαφωνούν και λένε “ναι” στη γυμναστική κατά τη διάρκεια μίας ομαλής εγκυμοσύνης, και μάλιστα συνιστούν την Aqua Yoga.

Η Aqua Yoga αποτελεί μία νέα μέθοδο εκγύμνασης, ειδικά σχεδιασμένη για εγκύους, η οποία συνδυάζει την κλασική πρακτική της yoga με το στοιχείο του νερού!

Τόσο η κολύμβηση -που αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή άσκησης για μία έγκυο- όσο και η πρακτική της yoga, η οποία καλλιεργεί την ισορροπία και επιδρά στην ενέργεια και την τόνωση του οργανισμού, δημιουργούν έναν άριστο συνδυασμό ευεξίας και ηρεμίας, τον καλύτερο που μπορείτε να προσφέρετε σε εσάς και το μωρό σας.

Η πρακτική της Aqua Yoga βασίζεται σε μία πληθώρα συνδυαστικών ασκήσεων, όπως:

  • ασκήσεις που ακολουθούν τη ροή της αναπνοής και συντελούν στην επαρκή οξυγόνωση όλων των κυττάρων (των δικών σας και του εμβρύου),
  • ασκήσεις διατάσεων (stretching) σε συνδυασμό με μία μεγάλη ελευθερία κινήσεων,
  • ασκήσεις χαλάρωσης και αλλαγής στάσης του εμβρύου
  • ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Το σώμα μας μέσα στο νερό χαλαρώνει και το βάρος του μειώνεται, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αναζωογονημένοι και ανάλαφροι, έτσι που να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο εύρος κινήσεων, δουλεύοντας ομοιόμορφα όλες τις μυϊκές ομάδες, μιας και το υγρό στοιχείο είναι το πλέον ασφαλές μέσο, καθώς αναστέλει την επιβάρυνση των αρθρώσεων και τους κραδασμούς.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Βεβαίωση γυναικολόγου
  • Μαγιό και σκουφάκι
  • Γυαλάκια
  • Σαγιονάρες και πετσέτα/μπουρνούζι