Aqua Yoga – Συχνές Ερωτήσεις

 

Από ποιο μήνα μπορώ να ξεκινήσω;

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Aqua Yoga μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ακόμα και σε δίδυμη κύηση), πάντα μετά τη συμπλήρωση του 3ου μήνα και την παρέλευση της λοχείας.

 

Μπορώ να μπω στην πισίνα τώρα που είμαι έγκυος;

Με την προσκόμιση μίας βεβαίωσης από το γυναικολόγο ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι σας επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε μορφής, μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στο πρόγραμμα.

 

Χρειάζεται να ξέρω Γιόγκα;

Η απάντηση είναι όχι. Δε χρειάζεται να έχετε καμία προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένου καθηγητή φυσικής αγωγής εκτελούνται ασκήσεις stretching και ενδυνάμωσης στο βαθμό και την ένταση που επιλέγει κάθε έγκυος ανάλογα με τις δυνατότητές της.

 

Πρέπει να έχω εμπειρία στο κολύμπι;

Η Aqua Yoga απευθύνεται σε κολυμβητές και μη.

 

Πώς καθαρίζεται το νερό και ποια είναι η θερμοκρασία του;

Η θερμοκρασία του νερού διατηρείται στους 29 βαθμούς Κελσίου. Το θερμό περιβάλλον της πισίνας συμβάλλει στη χαλάρωση του μυϊκού τόνου και σας προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Ο καθαρισμός της πισίνας γίνεται με όζον -τον πλέον υγιεινό τρόπο- κι έτσι καθιστάται το νερό της κατάλληλο για εγκύους. Επιπλέον, έχοντας ως σκοπό τη διατήρηση μίας πεντακάθαρης πισίνας, λαμβάνουν χώρα τακτικοί μικροβιακοί έλεγχοι.

Mπορεί μία γυναίκα, που δεν έχει γυμναστεί ποτέ στη ζωή της, να παρακολουθήσει την Aqua Yoga;

Φυσικά και μπορεί! Η Aqua Yoga είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για εγκύους, καθώς η πρακτική της μέσα στο νερό δίνει τη δυνατότητα στην έγκυο να προσαρμόζει την ένταση της άσκησης ανάλογα με τις δυνατότητες και τη φυσική της κατάσταση.

 

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Θα χρειαστείτε:

  • Βεβαίωση γυναικολόγου
  • Μαγιό και σκουφάκι
  • Γυαλάκια
  • Σαγιονάρες και πετσέτα/μπουρνούζι